UPDATE 2/4/2020, maatregelen binnen Oostkamp, Zedelgem, Jabbeke en Beernem

partners,

Hierbij de nieuwe update.

Alle voorgaande informatie is op onze website te vinden: https://www.eerstelijnszone.be/overzicht-informatie-covid-19-corona-in-elz-we40

INFORMATIE VAN PARTNERS

 

 • Info vanuit Psychiatrisch Expertise Team (PET):
  • PET organiseert een gratis Webinar met als thema: “Hoe omgaan met verhoogde psychische kwetsbaarheid bij cliënten in tijden van corona”. Inschrijven via bart.desaeger@cgg.be. Eens ingeschreven krijgt u de nodige toegangscodes.
  • Data: donderdag 2 april 2020 en vrijdag 3 april 2020, telkens tussen 12u en 13u.
 • Info vanuit de Regionale psychologenkring Brugge – WE40 – Oostkust:

 

  • De Coronacrisis treft ons allen. Zeker in deze moeilijke periode is psychologische begeleiding noodzakelijk. Aanvullend op het aanbod dat de ELZ Brugge eerder deze week al kenbaar maakte, neemt de Regionale Psychologenkring Brugge-WE40-Oostkust het initiatief om gratis ondersteuning te bieden voor mensen die in de zorg werken.

De druk op artsen, verpleegkundigen, en ook begeleiders van leefgroepen, woonzorgcentra, enz. is zeer groot. Naast de hoge werkdruk weegt de noodzaak om te blijven werken in hun organisatie zwaar door, ondermeer omdat hierdoor telkens het risico op besmetting in hun eigen gezin wordt verhoogd. Dit zal de komende periode alleen maar toenemen. Ziekenhuizen hebben vaak al een intern beleid om hun medewerkers te ondersteunen, maar andere sectoren uit de zorg veel minder.

Het aanbod zal bestaan uit drie gratis online- of telefoongesprekken voor zorgverleners. We sluiten ons hiermee aan bij het initiatief van Zorgnet waar de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen aan meewerkt. Iets meer dan 25 psychologen zijn nu al bereid om zich hiervoor te engageren. Zij doen dit uit solidariteit met iedereen die op dit moment in de frontlinie staat. Hun gegevens zijn te vinden op de site van de Regionale Psychologenkring: www.psychologenkringbrugge.be Wij hopen op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen om deze lastige periode draaglijk te houden.
Met vriendelijke groet,
Namens de Regionele Psychologenkring Brugge – WE40 – Oostkust,
Ivo Opstaele – Hannes Verdru – Bernard van Steenkiste – Barbara Delagrange – Annemarie Makay

 • Info vanuit vrij CLB Houtland (Torhout – Zedelgem – Ichtegem – Koekelare – Kortemark – Ruddervoorde – Lichtervelde – Zwevezele):

 

  • CLB-aanbod Paasvakantie
   • De CLB-chat is tijdens de Corona crisis 4 dagen per week (ma-do) van 14.00 tot 21.00 uur paraat voor leerlingen en ouders. Ook tijdens de Paasvakantie.
   • Vrij CLB Houtland voorziet tijdens de Paasvakantie (m.u.v. Paasmaandag) een telefoonpermanentie via ons nummer 050 / 23 15 17. Beeldbellen of chatten kan ook.

Bedankt aan allen voor alle inspanningen in deze moeilijke tijden!

Stuur deze mail gerust door aan uw collega’s.

Met vriendelijke groeten,

Eerstelijnszone WE40