Latest News

Vanaf 12 september 2022 (in sommige vaccinatiecentra al een week vroeger) tot begin november herstart de COVID-19 vaccinatiecampagne voor de herfstbooster in de vaccinatiecentra om ons te beschermen tegen een mogelijke nieuwe besmettingsgolf. Voor eind september zal de prioritaire groep gevaccineerd worden om daarna de volledige volwassen bevolking aan de beurt te laten komen. Iedere volwassene zal dus een uitnodiging ontvangen en de vaccinatie gebeurt steeds op afspraak.

Er wordt opnieuw gevaccineerd met de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna.
Beide fabrikanten hebben intussen een vaccin klaar dat aangepast is aan de omikronvariant. Verwacht wordt dat van bij de start van de vaccinatiecampagne op 12 september gevaccineerd zal mogen worden met de aangepaste vaccins.

Als zorgverstrekker zal u bij de eerste genodigden vallen. Consulteer de website van uw Eerstelijnszone (zie onder) voor meer info over deze herfstvaccinatie en de lokale centra.


Het corona-virus houdt iedereen in de ban
of moeten we zeggen in bedwang …..

 1. Vanuit KNWV promoten we onze maatschappelijke rol naar de burgers en patiënten toe door als ambassadeur op te treden en adviezen van de overheden , de epidemiologische instellingen ea mee te delen (zie onder) . 
 2. KNWV neemt haar verantwoordelijkheid in haar kringregio en fungeert als liaison voor onze beroepsgroep. Klik op de Tab van uw ELZ voor de liaison in uw ELZ en lokale info betreffende Covid .  
 3. KNWV heeft van in den beginne gezorgd voor de bedeling van mondmaskers tegen democratische prijzen , dit blijft ze verder doen. Hieronder volgt een opsomming van de verschillende beschermingsmiddelen:
   • Chirurgische mondmaskers per 10  = €4
   • Chirurgische mondmaskers per 20  = €6
   • Chirurgische mondmaskers per 50 = €10
   • KN95 = FFP2 maskers per 20 = €30
   • KN95 = FFP2 maskers per 20 + Chirurgische mondmaskers 50 stuks = €35
   • Face shields per stuk aan €6

Indien gewenst, gelieve een mail te sturen naar info@knwv.be met vermelding van naam, voornaam, adres, mailadres, telefoonnummer en aantal per type.  Er volgt steeds een onkostennota waarop het rekeningnummer KNWV en de referentie wordt vermeld.

4. Financiële tegemoetkoming vanuit het RIZIV : zie Axxon

5. Fysieke bescherming voor uzelf én uw patiënten

Als kinesitherapeut komt u met de patiënt in fysiek contact tijdens de behandeling en het is dan ook belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen.
Betrouwbare en zorgsector-gerichte informatie zijn te vinden op:

6. Advies, coaching, educatie en hulp aan patiënten en burgers

Als zorgverstrekker kan u aan uw bezorgde patiënten de nodige adviezen en informatie verstrekken over de maatregelen en de bescherming die ze dienen te nemen.
Zowel op federaal , gewestelijk als lokaal vlak werden extra hulp- en zorgmaatregelen in het leven geroepen voor hulpbehoevenden, alleenstaanden, anderstaligen, slechthorenden ea,

Onderstaande informatie wordt steeds asap geupdated en/of aangevuld.

Federale informatie voor burgers.

Volgende telefoonnummers zijn beschikbaar:

Voor vragen over gezondheid en openbare orde : 0800/14.689
Voor vragen over economie : 0800/120.33

Gewestelijke informatie omtrent COVID-19

voor anderstaligen en slechthorenden

van het Agentschap Zorg en Gezondheid

van het Agentschap Integratie en Inburgering.

Sociaal isolement tegengaan

Samana biedt ondersteuning en praktische bijstand onder vorm van informatie over contactmogelijkheden, hulp bij boodschappen en een mantelzorgtelefoon.

Psychische klachten als gevolg van deze pandemie.

Het Psychiatrische Expertiseteam (PET) blijft tijdens de corona crisis bereikbaar voor cliënten en patiënten op https://psychiatrischexpertiseteam.be

Regionale en lokale initiatieven van of binnen ELZ Brugge

Woont of werkt u in Brugge (8000) of in haar deelgemeenten Assebroek en Sint-Kruis (8310), Sint-Andries en Sint Michiels (8200) en Zeebrugge (8380) dan kan u hier lokale info verkrijgen van de maatregelen en adviezen betreffende de corona-crisis..

 1. Uw KNWV-liaison is Jean Van Hoornweder (jean.vanhoornweder@gmail.com).
  Als KNWV-lid kan u afhankelijk van de beschikbare voorraad , maskers reserveren en zelf afhalen. 
 2. Abonneer u op de (gratis) nieuwsbrief van ELZ Brugge zodat u de meest recente informatie in uw mailbox ontvangt en niet telkens zelf naar de website moet gaan kijken. 
 3. Info van de lokale besturen

Regionale en lokale initiatieven van of binnen ELZ Houtland en Polder

Woont of werkt u in Gistel (8470), Ichtegem (8480), Koekelare (8680), Kortemark (8610), Oudenburg (8460) of Torhout (8820) dan kan u hier regionale en  lokale info verkrijgen van de maatregelen en adviezen betreffende de corona-crisis.

 1. Uw KNWV-liaison is Peter Pollet ELZ Houtland en Polder (peter_pollet@telenet.be).
  Als KNWV-lid kan u afhankelijk van de beschikbare voorraad , maskers reserveren en zelf afhalen. 
 2. Abonneer u op de (gratis) nieuwsbrief van ELZ Houtland-Polder zodat u de meest recente informatie in uw mailbox ontvangt en niet telkens zelf naar de website moet gaan kijken. 

Regionale en lokale initiatieven van of binnen ELZ Oostende-Bredene

Woont of werkt u in Oostende (8400) of Bredene (8450) dan kan u hier lokale info verkrijgen van de maatregelen en adviezen betreffende de corona-pandemie..

 1. Uw KNWV-liaison is Kristof Ghesquiere ELZ Oostende Bredene (kinekristof@gmail.com).
  Als KNWV-lid kan u afhankelijk van de beschikbare voorraad , maskers reserveren en zelf afhalen. 
 2. Abonneer u op de (gratis) nieuwsbrief van ELZ Oostende-Bredene zodat u de meest recente informatie in uw mailbox ontvangt en niet telkens zelf naar de website moet gaan kijken. 
 3. Info van de lokale besturen

Regionale en lokale initiatieven van of binnen ELZ Oostkust

Woont of werkt u in De Haan (8420), Blankenberge (8370), Zuienkerke (8377), Knokke-Heist (8300 en 8301) of Damme (8340), dan kan u hier lokale info verkrijgen van de maatregelen en adviezen betreffende de corona-crisis.

 1. Uw KNWV-liaison is Jan Tessier ELZ Oostkust (jankine@gmail.com) .
  Als KNWV-lid kan u afhankelijk van de beschikbare voorraad , maskers reserveren en zelf afhalen. 
 2. Abonneer u op de (gratis) nieuwsbrief van ELZ Oostkust zodat u de meest recente informatie in uw mailbox ontvangt en niet telkens zelf naar de website moet gaan kijken. 

Regionale en lokale initiatieven van of binnen ELZ WE40

Woont of werkt u in Beernem (8730), Oostkamp (8020), Zedelgem (8210) of Jabbeke (8490)dan kan u hier lokale info verkrijgen van de maatregelen en adviezen betreffende de corona-crisis.

 1. Uw KNWV-liaison is Ronny Van Waetermeulen (ronny.van.waetermeulen@telenet.be)
  Als KNWV-lid kan u afhankelijk van de beschikbare voorraad , maskers reserveren en zelf afhalen. 
 2. Abonneer u op de (gratis) nieuwsbrief van ELZ WE 40 zodat u de meest recente informatie in uw mailbox ontvangt en niet telkens zelf naar de website moet gaan kijken.