Ticketpagina

Als je deze templatepagina wil omzetten naar een echte ticketpagina dien je eerst, zoals je gewoonlijk  doet, de activiteit zelf aan te maken. Het enige wat anders is, is dat je “Geef het formulier niet weer op het evenement” aanvinkt. Nadat je het hebt opgeslagen, zul je [tussen vierkante haakjes] een id zien voor het ticket-event. (bvb ticket event=’6431′). Deze heb je nodig om de correcte tickets aan het correcte evenement te kunnen linken.

Vooraleer je deze template omzet in een ticketpagina voor een nieuwe activiteit dupliceer je eerst deze pagina en werk je verder op het dubbeltje.

Door een bug in “my calendar” zal wordpress steeds opnieuw aanvinken dat er tickets verkocht worden met deze pagina. Op zich kan dit geen kwaad omdat deze verkoop niet zichtbaar is op deze pagina. Het is echter wel verwarrend omdat het wel getoond wordt in het pagina-overzicht.. Je kan deze bug omzeilen door bij “Verkoop tickets met deze pagina” twee maal uit te vinken. Begin ALTIJD met de onderste en sla nadien ALTIJD METEEN op zonder dat je tussenin nog iets hebt veranderd. Als je nadat je op “UPDATE” hebt geklikt nog steeds ziet dat er “verkoop tickets met dit bericht” aanstaat, herhaal je het uitvinken opnieuw.

De sectie waar deze tekst staat, overschrijf je met de beschrijving van de echte activiteit.

Van de vijf velden onder deze tekst zie je, in de ontwerpmodus niet over welke tickets het gaat. In het voorbeeld is dat wel duidelijk. Wil je zien over welk soort tickets het gaat, klik je op het vak met de tekst “ticket event ####” waarbij  #### staat voor de ID. Als je dan de invoermodus verandert van “visueel” naar “tekst”, zie je dat de ticket-event-tekst open en sluit met volgende structuur: bvb <div id=”KNWV-tickets”></div>

Deze knop is dus voor KNWV-leden. Het is zeer belangrijk om de div id te bewaren omdat die ervoor zorgt dat enkel KNWV-tickets getoond worden. Het enige wat je moet doen is de event ID aanpassen naar de correcte ID en de kolommen van de andere ticketsoorten wissen.

Vergeet ook niet om de pagina te beperken tot ingelogde gebruikers, meer specifiek die groep voor wie de tickets bedoeld zijn.

De kolommen zijn per 2 cellen opgemaakt. Dat is omdat de tickets mooier zijn als ze op de helft van de breedte worden weergegeven.

De bezoekers worden, naargelang hun statuut, omgeleid naar de verschillende pagina’s waar ze enkel hun eigen ticket kunnen kopen.

 1. Vertrek op event-pagina met onderaan de knop “tickets kopen”
  • Deze knop bevat een link naar de KNWV-tickets-pagina.
 2. KNWV-tickets-pagina.
  • Wie KNWV-lid is zal hier een ticket kunnen kopen
  • Wie dat niet is, wordt automatisch omgeleid naar de PR2020-tickets-pagina
 3. PR2020-tickets-pagina
  • Wie als “PR2020-lid” geregistreerd is zal hier een ticket kunnen kopen
  • Wie dat niet is, wordt automatisch omgeleid naar de “STUDENT-tickets-pagina
 4. STUDENT-tickets-pagina
  • Wie STUDENT-lid is zal hier een ticket kunnen kopen
  • Wie dat niet is, wordt automatisch omgeleid naar de KINE-tickets-pagina
 5. KINE-tickets-pagina
  • Een niet bij AXXON aangesloten kiné zal hier een ticket kunnen kopen
  • Wie dat niet is, wordt automatisch omgeleid naar de AXXON-tickets-pagina
 6. AXXON-tickets-pagina
  • Wie AXXON-lid van een andere kring is zal hier een ticket kunnen kopen
  • Wie dat niet is, wordt automatisch omgeleid naar de ANDERE-tickets-pagina
 7. ANDERE-tickets-pagina
  • Wie als “andere zorgverstrekker” geregistreerd is zal hier een ticket kunnen kopen
  • Wie dat niet is, wordt automatisch omgeleid naar de “verkeerd-statuut-pagina”
 8. Verkeerd-statuut melding
  • Hier kom je op als je geen enkele van de bovenstaande statuten hebt of als je niet bent ingelogd.
  • Wil je bijvoorbeeld enkel dat er KNWV-leden, AXXON-leden en studenten komen, dan leid je de bezoekers op de “STUDENT-tickets-pagina” om naar de “Verkeerd statuut melding” en stopt de doorverwijzing daar.
  • Je kan de volgorde van de doorverwijzing natuurlijk ook altijd wijzigen.