Ticketpagina

Als je deze templatepagina wil omzetten naar een echte ticketpagina dien je eerst, zoals je gewoonlijk  doet, de activiteit zelf aan te maken. Het enige wat anders is, is dat je “Geef het formulier niet weer op het evenement” aanvinkt. Nadat je het hebt opgeslagen, zul je [tussen vierkante haakjes] een id zien voor het ticket-event. (bvb ticket event=’6431′). Deze heb je nodig om de correcte tickets aan het correcte evenement te kunnen linken.

Vooraleer je deze template omzet in een ticketpagina voor een nieuwe activiteit dupliceer je eerst deze pagina en werk je verder op het dubbeltje.

De sectie waar deze tekst staat, overschrijf je met de beschrijving van de echte activiteit.

Van de vier velden onder deze tekst zie je, in de ontwerpmodus niet over welke tickets het gaat. In het voorbeeld is dat wel duidelijk. Wil je zien over welk soort tickets het gaat, klik je op het vak met de tekst “ticket event ####” waarbij  #### staat voor de ID. Als je dan de invoermodus verandert van “visueel” naar “tekst”, zie je dat de ticket-event-tekst open en sluit met volgende structuur: bvb <div id=”KNWV-tickets”></div>

Deze knop is dus voor KNWV-leden. Het is zeer belangrijk om de div id te bewaren omdat die ervoor zorgt dat enkel KNWV-tickets getoond worden. Het enige wat je moet doen is de event ID aanpassen naar de correcte ID en de kolommen van de andere ticketsoorten wissen.

Vergeet ook niet om de pagina te beperken tot ingelogde gebruikers, meer specifiek die groep voor wie de tickets bedoeld zijn.

De kolommen zijn per 2 cellen opgemaakt. Dat is omdat de tickets mooier zijn als ze op de helft van de breedte worden weergegeven.

De URL van deze pagina moet dan geplaatst worden in de knop die verwijst naar de tickets die hier worden aangeboden. dit mag zeker niet vergeten worden.