Wil je graag Vlaamse Otago instructeur worden?

In het najaar van 2024 organiseert het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen opnieuw de opleiding tot Vlaamse Otago instructeur.

Professionele zorgverleners en/of paramedici met ervaring of interesse in beweging (kinesitherapeuten, bewegingswetenschappers, leerkrachten lichamelijke opvoeding, ergotherapeuten, (revalidatie)verpleegkundigen, …), worden opgeleid in het instrueren en begeleiden van het wereldwijd bekende en evidence-based (Vlaamse) Otago oefenprogramma aan thuiswonende ouderen. Het programma zet in op het verbeteren van de spierkracht, het evenwicht en de mobiliteit en zorgt voor een vermindering van het aantal valincidenten, het verhogen van het zelfvertrouwen en het langer zelfstandig thuiswonen bij oudere personen.

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvangen de deelnemers een getuigschrift van erkende instructeur waarmee men toe kan treden tot het Vlaamse Otago netwerk. Op die manier kan men ook bijdragen aan de verdere implementatie van het Vlaamse Otago oefenprogramma in Vlaanderen.

De opleiding gaat door op donderdag 12 september, maandag 30 september en maandag 14 oktober 2024 in Gent.

Inschrijven voor de opleiding kan via https://www.valpreventie.be/opleiding-tot-vlaamse-otago-instructeur