Kinesitherapeutenkring Noord West-Vlaanderen (KNWV) pakte uit met lustrumviering in Brugge – Het nieuws van West-Vlaanderen (hetnieuwsvanwestvlaanderen.be)Op zaterdag  januari 2023 verwelkomde KNWV 120 deelnemers in het auditorium van het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge (BMCC) voor de feestelijke viering van haar vijfjarig bestaan . Collega’s kinesitherapeuten , prominenten , medewerkers van de  eerstelijnszones , artsen , en vele anderen werden aan de ingang van dit gloednieuwe gebouw opgewacht door “Marcel Cyclette” op zijn jazzy velo-hybride vol snufjes en joli bibelots. Hij animeerde ook de gasten tijdens de feestelijke receptie die na de plenaire sessie van start ging.

Om 9u mocht de burgemeester van Brugge, Dhr Dirk Defauw, , de plenaire zitting inleiden op zijn gekende vlotte en geanimeerde stijl.

De tweede spreekster , Vlaams Minister van welzijn, gezondheid en gezin Hilde Crevits kon niet aanwezig zijn en gaf haar lezing , felicitaties en bedankingen voor het eerstelijnswerk van KNWV online door aan het publiek in het auditorium.

Ook Dirk Verleyen , voorzitter van de Vlaamse Vleugel  Axxon, presenteerde zijn lezing online en feliciteerde onze kinekring.

Daarna gaf Dr. Inge Dieryckx, voorzitter van de huisartsenkring HABO een overzicht van de veranderde zorgvraag en zorgnood , en lichtte de werking van huisartsenkring en haar multidisciplinaire samenwerking met andere zorgverstrekkers toe.

Vervolgens presenteerde Kurt Claeys, professor van de afdeling revalidatiewetenschappen campus Brugge KU Leuven, een lezing met informatie over de opleidingen in Brugge en de huidige situatie van de kinesitherapie op de arbeidsmarkt .

Dhr Pablo Annys gaf informatie over de werking binnen de ELZ Brugge waar hij als voorzitter fungeert en bedankte KNWV voor de grote inzet van onze kinekring in de regio, ook tijdens de coronapandemie.

Vervolgens gaf voorzitter Peter Bruynooghe van Axxon PTiB nog enkele details over lopende zaken in de kine-wereld.

KNWV-voorzitter Jean Vanhoornweder bedankte in zijn eindbesluit alle aanwezigen, de sprekers en de steunende partners.

Om 10u30 begon de feestelijke receptie , opgeluisterd met de Italiaanse getinte mini-geprekjes van Marcel Cyclette die nu lustig tussen alle partytafeltjes heen en weer fietste terwijl collegae, genodigden en steunende partners genoten van fijne hapjes en lekkere wijnen à volonté.

Enkele sfeerbeelden kan u hier terugvinden https://www.knwv.be/sfeerbeelden-lustrumviering/

Leden kunnen de presentaties en de sfeerbeelden, na inloggen bekijken op de ledenpagina “downloads” (drukken op de menutab “voor leden” en dan scrollen naar downloads )

Wilt u de KNWV-nieuwsbrieven /newsflashes gratis in uw mailbox te ontvangen, klik dan op https://www.knwv.be/inschrijving-nieuwsbrief

U kan u ook op onze mediakanalen abonneren (klik op de media-icoontjes in het bovenste menu rechts).

 

De inhoud van ELZ- nieuwsbrieven worden niet langer op deze webpagina gepubliceerd. Deze info wordt immers  gecommuniceerd via de KNWV nieuwsbrief /newsflash maar ook via de nieuwsbrieven van de Eerstelijnszones en van Axxon .  Voor up-to-date nieuws  vanuit uw Eerstelijnszone kan u zich gratis abonneren op hun nieuwsbrief  en verder vindt u ook uw gading op de vele mediakanalen (Facebook, Twitter etc…) . Voor de berichten van ELZ’s en administratie /communicatie tot en met eind 2019 kan u terecht in het archief.

Alleen de items in bovenstaande menubalk worden op basis van vraag/aanbod aangevuld.

Voor de meest recente Covid-adviezen en beschermende producten kan u terecht op onze webpagina “richtlijnen”