☑️ Foamrolling in de kinepraktijk (PQK: 4 NE)

☑️ Foamrolling in de kinepraktijk (PQK: 4 NE)


20 juni 2024

Foamrolling in de kinepraktijk
Peter Pollet
20 juni 2024
19.30-21.30
OLV Psychiatrisch Ziekenhuis Brugge (sportzaal, ingang Barrièrestraat )
Accreditatie: 4 NE

Cursusbeschrijving:

Foam Rolling is een myofasciale release techniek en wordt vooral gebruikt om het musculair systeem en het bindweefsel beter te laten recupereren na een inspanning.

Deze compressietechniek werd voor het eerst toegepast door Mike Clark in de Verenigede Staten in 2005 en wordt nu overal in de wereld courant toegepast. Door op pijnpunten (triggerpunten) binnen de spier te rollen verdwijnt de pijn en relaxeert de spier.

Na deze opleiding kan je een recuperatietechniek aanbieden aan je sporters. Leer je pijnpunten herkennen en kan je een behandelstrategie optimaler plannen. Je leert de indicaties voor foam rolling kennen en zijn betekenis voor revalidatie en recovery.

                                   AANDACHT: Sportkleding, matje en foam roll meebrengen

Referentieartikels:

  • J Strength Cond Res  2019 , Influence of Foam Rolling on Recovery From Exercise-Induced Muscle Damage, Anthony P DʼAmico , Jason Gillis
  • Front Physiol 2019 , A Meta-Analysis of the Effects of Foam Rolling on Performance and Recovery, Thimo Wiewelhove, Alexander Döweling, Christoph Schneider, Laura Hottenrott, Tim Meyer, Michael Kellmann, Mark Pfeiffer, Alexander Ferrauti

Tekst voor referenties:

Vanuit de wetenschappelijke literatuur weten we dat foamrolling een invloed heeft op zware oefenreeksen bij sporters waardoor er een betere recuperatie wordt bewerkstelligd. Ook is het bewezen dat foamrolling relevant is bij het verminderen van spierpijn na een oefenreeks maar ook zal foamrolling sprint performance en soepelheid verhogen. Dit wordt in deze lezing aangetoond met een aantal praktische uitwerkingen.

Gratis voor leden KNWV, studenten, Axxon leden (andere kringen). Niet leden betalen 40 €.

PZ Onze Lieve Vrouw Brugge
Barrièrestraat , Inrit parking 2
Brugge, 8200
België
Bekijk locatie

PZ Onze Lieve Vrouw Brugge
Barrièrestraat , Inrit parking 2
Brugge, 8200
België

Bekijk de volledige kalender