Peer Review Loontrekkenden

Peer Review Loontrekkenden


21 mei 2019

Axxon organiseert via Pro-Q-Kine per provincie een peer review met als titel: “Het functieprofiel voor de toekomstige loontrekkende kinesitherapeut” . Voor WestVlaanderen gaat de PR door in WZC Augustinus, Aartrijksestraat 11a, 8820 Torhout

Deze peer review is gericht op alle collega’s die tewerkgesteld zijn in woonzorgcentra, centra voor Dagverzorging en centra voor kortverblijven.

U dient zich hiervoor in te schrijven via de PQK activiteitenkalender . Klik op activiteiten maand mei, scroll dan doorheen de lijst naar 21 mei, en schrijf u in via de knop "aanmelden" bovenaan de pagina.

Tijdens deze bijeenkomst willen we bespreken welke elementen belangrijk zijn in het functieprofiel van de loontrekkenden, om het beroep aantrekkelijk te maken voor de (toekomstige) collega’s.

Het werkveld vraagt al jaren een gedragen functieprofiel dat kan dienen als leidraad naar andere stakeholders toe en dat kan dienen als houvast in de uitwerking van de dagdagelijkse praktijk.

Hierdoor zal de kwaliteit van de kinesitherapeutische zorg voor de bewoner gewaarborgd worden en vormen de (gewaardeerde) collega’s een onmisbare schakel in de totaalzorg.

Vandaar de vraag naar uw engagement en uw aanwezigheid op deze samenkomst, die in elke provincie wordt georganiseerd.

Het basisdocument zal als aanzet worden gebruikt om in overleg te treden tijdens deze peer reviews.

Mocht u zelf momenteel reeds beschikken over een functieprofiel dan willen wij u graag uitnodigen om dit te delen via info.nl@axxon.be.

Ter voorbereiding van deze peer review nodigen wij u ook graag uit om even punt 11, kinesitherapeuten werkzaam in de geriatrische setting, op pagina 26-27 van het Axxon-memorandum na te lezen.
Vanuit Axxon is er hard gewerkt aan dit memorandum voor de kinesitherapie in aanloop naar de federale verkiezingen van mei 2019
Afgelopen week is dit document eveneens verstuurd naar verschillende Franstalige en Nederlandstalige politici en beleidsmakers.

 

Bekijk de volledige kalender