WA "Pompen en blazen,is dat wel nodig?"

WA "Pompen en blazen,is dat wel nodig?"


17 januari 2019

Bericht aan de deelnemers

Parkeren kan op de algemene parking van het AZ SintJan (normaliter betalend, KNWV zal proberen een "gratis" deal te regelen doch geen belofte !!!) .
Gratis parkeren kan op de parking van het OCMW , het kleurrijk gebouw tegenover het AZ, 5-tal minuutjes wandeltijd.

De lezing gaat door in de congreszaal , naast het restaurant op het gelijkvloers . De algemene ingang van het ziekenhuis nemen, rechtdoor tot aan de liften lopen, dan rechts nemen richting restaurant.

 

In deze avondlezing wordt een beknopt overzicht gegeven van de "basic life support" of basisreanimatie . De bedoeling van deze informatieve avond is om elke kinesitherapeut bewust te maken van de harde realiteit, dat reanimatie elke dag in elke praktijk en bij elke patiënt wel eens nodig kan zijn. Het is dan ook logisch dat kinesitherapeuten niet alleen de theoretische kennis (bv het herkennen van een hartstilstand) bezitten maar ook de praktische vaardigheden aanleren  (oa uitvoeren van hartmassage , beademingen, het veilig gebruiken van een AED, het positioneren enz).

Dr  Nico Muller, anesthesist-urgentie-arts in het AZ Sint-Jan te Brugge zal u in de lezing een wegwijzer aanreiken in deze materie.

Het bestuur van KNWV zal ook kort haar jaarprogramma voorstellen en de nieuwe PQK -regelgeving toelichten. De avond wordt afgesloten met een klassieke nieuwjaarsdrink met borrelnootjes.

Bekijk de volledige kalender

Online ticket sales for this Evenement are closed.